Kort om Paula

 • Paula har siden 2005 coachet sangere, extreme vocalists, rappere og skuespillere fra hele verden.
 • Hun har mere end 25 års erfaring som lead sanger, backing sanger, studie sanger og sangskriver i Danmark, England, Holland, Færøerne, Sverige og Østrig.
 • Paula har sunget med:
  Anne Linnet, Kira Skov,  Anisette Koppel, Wafande, Supercharger, Royal Hunt, NIKOLINE, Steen Jørgensen, MC Einar, Peter AG, Lil’ Kaka, Ataf, Hvid Sjokolade, High T Bigband, Reefer Decree, Stig Møller, Poul Dissing, Danser med Drenge, Nadia Stein, Søren Berlev, Elvis On My Mind, for Lotto-Danske spil, Scooter Media, Københavns Mode-og Designskole og i Teaterkælderen på Det Ny Teater.
  Og mange flere..
 • Paula er uddannet på ”3-year Singer / Teacher Diploma Course”, Complete Vocal Institute i 2008.
  Hun har modtaget personlig vocal coaching af bl.a:
  Cathrine Sadolin (CVT), Melissa Cross, Māra Lisenko, David Benites (EVI), Mateusz Sibila og Mary Zimmer.
 • Paula har været fast del af lærerstaben på Complete Vocal Institute og Skuespillerakademiet.
 • Paula laver events og workshops i sang og extreme vocals, for private og virksomheder som:
  Copenhell Rock Academy, Monorama Aarhus, Mud Music Odense, Råstof Roskilde, Novo Nordisk, Alm. Brand, Gyldendal, Roskilde Rotary Klub, Amager Rotary Klub, Egedal Rotary Klub, Aalborg Universitet, Københavns Kommune og Albatros Travel, Kurser I Sang og Dansk Skuespiller Forbund
  Og mange flere..
 • Paula har været vocal coach på forestillingerne “Made In Yugoslavia” af NIKOLINE på Husets Teater og “The Troll Show” på Sort/Hvid Teater.
 • Frivillig vocal coach på UNHCR Refugee Camp Sudan, ved det musikalske projekt “Echoes of pain”.
 • Pevoc – 10th Pan European Voice Conference Prague 2013.
 • Medstifter af hedengangne Rock Chick Consulting.

Problemer med stemmen? Mig?

Yes, jeg har selv knoklet med voldsomme stemmeproblemer.

Så slemt, at jeg måtte udskyde planlagt studie og tour,  og kunne ikke synge i 6 måneder… Faktisk måtte jeg ikke sige et eneste pip, i hele 3 måneder!

Ikke EN LYD! Diagnosen hed, ifølge hals-specialisten: sår på stemmebåndene.

Skrigeskinken

Jeg har altid været hende, der sang de høje toner.
Fordi jeg var hende, der for det meste, kunne nå op på dem! Ind i mellem lød det vildt godt, ofte nogenlunde… og nogen gange, gik det bare helt galt!

Det gjorde mere og mere ondt i halsen og efter et par koncerter i rap, blev jeg tit meget hæs.

Pinligt

Dette var ikke kun møg nederen, fordi jeg måtte aflyse koncerter og studieindspilninger, men også fordi at noget af det mest pinlige og nedværdigende var, at JEG ikke kunne styre min stemme!!

Jeg lyttede desperat til andres råd og prøvede at redde stemmen med whiskey, cacaomælk, urtethe, pimpernelledråber, danskvand, rå æggeblommer, hostesaft, halspastiller… you name it!

Det var ikke noget der hjalp..

Jeg havde en periode, hvor der virkelig var run på. Cd indspilninger og turnéer i Danmark og udlandet med forskellige bands. ‘

Min stemme begyndte i den grad at blive overbelastet. Jeg ignorerede det, da det jo nærmest er en dødssynd at aflyse den slags. Men til sidst forsvandt stemmen helt og jeg måtte kaste håndklædet i ringen og gå til en halsspecialist.

Efter de ordinerede 3 måneder som stum, gik jeg til forskellig massage af halsen og talepædagoger, uden nogen mærkbar virkning.

Jeg kontaktede Cathrine Sadolin.

Jeg fandt ud af at mine stemmeproblemer IKKE var fordi, jeg fyrede den alt for meget af på scenen (som mange ellers i god tro, havde fortalt mig…), men fordi jeg ikke havde nogen som helst bevidsthed, om sangteknik.

Cathrine Sadolins principper og teknikker (Complete Vocal Technique), var ganske enkelt skelsættende!

Efter at have været i hendes hænder, gik der længere og længere tid i mellem at jeg blev hæs.

Pludselig kunne jeg synge i 100 år uden problemer – og de høje toner (oh lykke) var nu lige i skabet, stort set hver gang!

HELL YEAH BABY!

Ikke nok med det, jeg lærte nu også at variere min lyd og jeg stiftede bekendtskab med forskellige effekter som: vibrato, distortion, vocal breaks, creak osv. Effekter jeg havde benyttet mig af før, uden at vide hvad jeg egentlig lavede og hvordan jeg selv kunne styre det, med en sund teknik.

En helt ny verden åbnede sig!

I 2005 startede jeg på uddannelsen ”3-year Singer / Teacher Diploma Course” på Complete Vocal Institute. Det er seriøst, noget af det mest fornuftige, jeg nogensinde har gjort!

”Jeg oplevede, at alt var muligt og jo dygtigere jeg blev, jo mere var der jeg ville lære!”

Jeg fandt også ud af, at det at undervise, er noget af det bedste jeg ved! Jeg er blevet dybt afhængig af det kick det giver mig, når en sanger udvikler sig, foran mig.

Og så er det en gave at få lov til at arbejde med musik, hver eneste dag.